Ovocná bublanina

Suroviny:

Cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 450 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • štipka sódy bikarbóny
  • 200 ml oleja
  • 300 ml mlieka
  • ovocie (aj zavárané)

čas pečenia: 40 minút

teplota pečenia: 170°C


Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme sa cukrom, pridáme olej, mlieko, múku a všetko dobre zmiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu a vanilínový cukor.
  2. Plech vymastíme a posypeme múkou, cesto naň rovnomerne rozotrieme.
  3. Na cesto poukladáme ovocie (vykôstkované čerešne, višne, marhule, broskyne, ríbezle) a dáme do vyhriatej rúry upiecť. Ak použijeme kyslejšie ovocie, hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.